Leiden bedankt!

Wat begon als een zondagmiddag-idee om met een bestelbusje met spullen naar Sittard te rijden, is in een halve dag verworden tot een logistieke operatie om zoveel mogelijk spullen in Sittard te krijgen. Vandaaruit is vrijdagnacht 4 maart een konvooi met vrachtauto’s richting de grensstreek van Polen en Oekraïne gereden. Daar komen dagelijks nog steeds honderdduizenden vrouwen met kleine kinderen aan zonder spullen.

Het is ongekend hoe iedereen klaar stond voor dit initiatief. We hebben via twee locaties spullen ingezameld, bij de Meelfabriek en bij het Stadsparkeerplan aan de Haagweg. Van Diemen werd verantwoordelijk voor het neerzetten van containers. En DZB heeft direct een sorteerstraat ingericht met mensen die alle spullen gingen sorteren. Verhuisbedrijf van Duuren reed woensdag, donderdag en vrijdag ochtend naar Sittard.

Met deze succesvolle actie hebben we toch een beetje ons steentje bij kunnen dragen, en hopelijk deze vrouwen en kinderen toch de spullen kunnen geven die ze daar hard nodig hebben.

Bekijk de foto's

Een fantastisch resultaat behaald

spullen100.000 kilo spullen
pallets275 gesorteerde pallets
vrachtwagen13 volle vrachtwagens
persoon100+ vrijwilligers

We hebben dit samen gedaan