De lopende acties:

De afgelopen acties:

Doneerknop RC DIOK

Vanaf wanneer:zaterdag 26 februari van uur

Tot wanneer:zaterdag 31 december tot uur

Organisatie:RC DIOK

Met het motto Doorzetten Is Onze Kracht kan RC DIOK niet machteloos toekijken wat er nu met alle doorzetters in Oekraïne gebeurt. In de kassa is daarom een knop aangemaakt waarmee 50 cent wordt overgemaakt naar het Rode Kruis voor Oekraïne. Met deze actie is tijdens 1 zaterdag al meer dan €1000 opgehaald. De actie zal dus blijven lopen tot nodig is. RC DIOK roept ook andere verenigingen op hetzelfde te doen en met dit kleine gebaar een bijdrage te leveren.

Leiden helpt Oekraïne

Vanaf wanneer:dinsdag 01 maart van 09:30 uur

Tot wanneer:donderdag 03 maart tot 15:00 uur

Organisatie:OWN agency

Wat begon als een zondagmiddag-idee om met een bestelbusje met spullen naar Sittard te rijden, is in een halve dag verworden tot een logistieke operatie om zoveel mogelijk spullen in Sittard te krijgen. Vandaaruit is vrijdagnacht 4 maart een konvooi met vrachtauto’s richting de grensstreek van Polen en Oekraïne gereden. Daar komen dagelijks nog steeds honderdduizenden vrouwen met kleine kinderen aan zonder spullen.

Leiden for Ukraine

Vanaf wanneer:maandag 07 maart van 13:00 uur

Tot wanneer:donderdag 31 maart tot 20:00 uur

Organisatie:Students for Ukraine

Students for Ukraine is een non-profit organisatie georganiseerd door studenten. We organiseren humanitaire hulp naar steden in Oekraïne en de regio. Om dat te bereiken, werken we samen met het Rode Kruis in Oekraïne, Polen en Bulgarije. Daarnaast werken we samen met de Emergency Appeal Nederland. De volgende dingen hebben we al in overschot: kleding, speelgoed, meubilair. De behoefte aan de volgende dingen is groot: eerste hulp materiaal, batterijen, powerbanks, lucifers, oude telefoons (geen smartphones), hoofdlampen en opladers. Daarnaast accepteren we onder andere voedsel (verpakt), hygiëne spullen, slaapzakken, dekens etc.. Doordeweeks geopend van 13:00 - 20:00. In het weekend van 11:00 - 16:00. Locatie: Fit for Free Leiden Groenoord, Willem de Zwijgerlaan 2.

Doneer een knuffelleeuw voor een kleine vluchteling

Vanaf wanneer:vrijdag 11 maart van uur

Tot wanneer:zaterdag 31 december tot uur

Organisatie:Lions Leiden DIOK

Kies een knuffelleeuw uit, betaal deze en wij brengen hem bij een kleine Oekraïense vluchteling in de regio. Prijzen: Kleine Leeuw €10,- (6 stuks €50,-) Grote leeuw €25,- (5 stuks €100,-). Opbrengst van de verkopen gaat naar de goede doelen Xenia Leiden en Het vergeten kind. Vanaf morgen bij RC DIOK.

Basisschool Anne Frank zet zich in voor Oekraïne

Vanaf wanneer:vrijdag 11 maart van 13:00 uur

Tot wanneer:vrijdag 11 maart tot 18:00 uur

Organisatie:Basisschool Anne Frank

Kinderen hebben zelf verschillende acties bedacht zoals bijv. sponsorloop, spulletjes verkopen, optreden, zelf gemaakte spullen verkopen, grabbelton, spullen inzamelen, flessen inzamelen ed. Er staan buiten allerlei kraampjes. Er kan een knipkaart worden gekocht om de verschillende activiteiten te doen. Iedereen is welkom.

Statiegeld actie basisschool Woutertje Pieterse

Vanaf wanneer:zaterdag 12 maart van uur

Tot wanneer:donderdag 30 juni tot uur

Organisatie:basisschool Woutertje Pieterse

De kinderen van basisschool Woutertje Pieterse zamelen lege flessen in voor Oekraïne. De opbrengst van het statiegeld gaat naar giro555. Na twee weken is er al 760 euro opgehaald, en de kinderen gaan nog wel even door!

Slaapzakken inzamelen

Vanaf wanneer:zaterdag 12 maart van uur

Tot wanneer:vrijdag 18 maart tot uur

Organisatie:

Hallo, Mijn vader gaan in het weekend van 18 tot 20 maart met een grote bus naar Oekraïne toe om spullen daar heen te brengen voor de mensen die daar nu zitten met de oorlog, zij hebben daar nu heel veel vraag naar slaapzakken voor baby's, kinderen en Volwassenen. Daarom wou ik hier hulp vragen om zoveel mogelijk slaapzakken in te zamelen. Dus als iemand nog slaapzakken heeft en ze kan missen zou u dan willen helpen? De slaapzakken in regio Leiden zouden wij zelf kunnen ophalen maar mensen kunnen ze ook komen brengen als ze dat willen

Crowdfunding Leids Universiteits Fonds voor studenten

Vanaf wanneer:zaterdag 12 maart van uur

Tot wanneer:dinsdag 31 mei tot uur

Organisatie:Leids Universiteits Fonds

De Russische invasie in Oekraïne heeft ook dramatische gevolgen voor Oekraïense studenten van de Universiteit Leiden. Naast de intense zorgen om het lot van familie en vrienden dreigen er grote financiële problemen. Dit geldt ook voor Russische studenten die niet meer bij hun bankrekening kunnen. Om al deze studenten bij te staan is het Leids Universiteits Fonds een crowdfundingsactie gestart voor een Noodfonds om bij te kunnen dragen aan acute hulp voor studenten bij problemen op het gebied van financiën: www.lufnoodfonds.nl

LHC Roomburg doet mee met actie #sportforpeace 💙💛

Vanaf wanneer:zaterdag 12 maart van uur

Tot wanneer:dinsdag 31 mei tot uur

Organisatie:LHC Roomburg

Roomburg doet mee met actie #sportforpeace 💙💛 11-3 Nieuws De sportverenigingen uit regio Den Haag slaan de handen ineen en maken samen een vuist tegen de oorlog in Oekraïne met hun actie Sport for Peace. Het initiatief gaat vanavond van start in het stadion van ADO, voorafgaand aan de wedstrijd ADO Den Haag-Jong PSV. LHC Roomburg sluit zich bij deze actie aan want sport verbroedert en als sportvereniging kunnen we een voorbeeld zijn, steun uitspreken voor vrede en oproepen tot concreet bijdragen aan Giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties. Sport for Peace Sinds vorige week is de wereld veranderd. De oorlog in Oekraïne houdt iedereen bezig en vraagt om actie. Sport verbroedert en sport kan aan jong en oud laten zien hoe je met elkaar omgaat en dat we willen helpen. Wat jij met jouw team kan doen: Als thuisspelend team je tegenstander warm welkom heten en gezamenlijk náár en vàn het veld gaan. Alle teams: samen met beide teams voorafgaand aan de wedstrijd op de foto gaan. Helemaal mooi is wanneer teams de actie kracht bij weten te zetten met vlag/bord, schmink en/of andere creatieve uitingen van het logo of giro 555. Peaceteken met vingers maken tijdens foto en tijdens Shake Hands/begroetingsritueel op het veld. Foto’s en filmpjes maken en delen op Social Media (@lhc_roomburg op Insta) om steun te betuigen, met hashtag #sportforpeace. Op Blauwe Kaart (bij wedstrijdtafel) compliment maken over aardig gedrag van tegenstander. Samen als teams wedstrijd afsluiten en gezamenlijk wat drinken in clubhuis of op het terras. Dit vredesinitiatief is een actie van de sportwereld, gestart door de stichting Pitztop, Hockeyvereniging HDM, de supportersverenigingen van ADO Den Haag en de Gemeente Den Haag.

UKRAINE SYMPOSIUM – TURNING POINT

Vanaf wanneer:zaterdag 12 maart van 13:30 uur

Tot wanneer:zaterdag 12 maart tot 18:00 uur

Organisatie:L.S.V. MINERVA

On the occasion of the current war happening in Ukraine, a large-scale symposium will be organized by a group of students for all who are interested. The event will take place this Saturday on March 12th at 13.30 until 18.00, location Hooglandse Kerk Leiden. In the light of our theme Turning Point, different perspectives of the situation in Ukraine will be explained by a variety of speakers. Our goal is to discuss and demonstrate the complexity and different sides of the current situation in Ukraine. Afterwards, there will be room for discussion. In addition, there will be a possibility to donate goods and funds that will support humanitarian aid in Ukraine.

Wandelen voor Oekraïne

Vanaf wanneer:zondag 13 maart van 13:00 uur

Tot wanneer:zondag 13 maart tot 14:30 uur

Organisatie:Stadsgids Willem

Dit is een mooie wandeling over 2e wereldoorlog in Leiden. Kosten €5,- pp Het gehele bedrag komt ten goede van giro 555

Polsbandjes Leiden helpt Oekraïne

Vanaf wanneer:maandag 14 maart van uur

Tot wanneer:woensdag 31 augustus tot uur

Organisatie:Leiden helpt Oekraïne

Vanaf nu kunnen bedrijven én particulieren blauw/gele polsbandjes met de URL van deze website kopen. Bestel dus nu een aantal polsbandjes voor medewerkers of relaties voor €5 per stuk. De opbrengst hiervan gaat natuurlijk volledig naar giro555. Wilt u polsbandjes bestellen? Dat kan via de knop ‘meer informatie’. Vermeld het aantal en de NAW/Factuur gegevens. U krijgt dan een factuur toegestuurd en de polsbandjes worden persoonlijk afgeleverd. Inmiddels zijn er ook verschillende verkooppunten in de stad, namelijk: De Vliegershop, EDUARD, mboRijnland, Tante Jans, Etos, Plus Markt Betaplein, De Watertuin, Kooyker, Esprit, Kapsones Kappers, Sligro Rooseveltstraat, RC DIOK en VVV Leiden. Voor deze actie heeft APEK Administraties een rekeningnummer ter beschikking gesteld, zodat we precies kunnen monitoren hoeveel de Leidse bandjes opleveren. Het gehele bedrag wordt overgemaakt naar giro555.

Leiden helpt vluchtelingen in Sulejowek

Vanaf wanneer:donderdag 17 maart van uur

Tot wanneer:donderdag 31 maart tot uur

Organisatie:Kasia, Etoile en Karolina

In Polen worden veel vluchtelingen opgevangen, zo ook in de stad waar Kasia oorspronkelijk vandaan komt (Sulejowek). Wij zamelen geld in zodat direct ter plekke noodzakelijke artikelen gekocht kunnen worden (door de familie van Kasia) die de vluchtelingen op dat moment nodig hebben. Veel vluchtelingen worden daar bij de bewoners in huis opgevangen, er zijn veel spullen nodig voor de eerste levensbehoefte; eten, luiers, dekens etc. De spullen worden in grote bulken online ingekocht om de kosten zo laag mogelijk te houden (zoals onlangs ruim 8000 luiers, 1100 wc rollen), en ook in lokale winkels. Wilt u een donatie doen (elke euro is welkom) dan kan dat via deze tikkie link: https://tikkie.me/pay/12ied5oe3372jqsed89e Wilt u liever persoonlijk geld doneren (dit kan in Leiden zuid west), stuur dan een berichtje via 'meer informatie'. Extra informatie vind u ook op: https://www.marktplaats.nl/v/diversen/help-oekraine/m1821285681-hulp-voor-vluchtelingen-uit-oekraine. Vriendelijke groeten, Kasia, Etoile en Karolina

Inzameling voor vluchtelingen in Warschau

Vanaf wanneer:woensdag 23 maart van 15:00 uur

Tot wanneer:vrijdag 01 april tot 17:00 uur

Organisatie:Leiden Expats voor Oekraine

Leiden Expats voor Oekraine organiseren een Inzameling voor vluchtelingen in Warschau We verzamelen: - Lang houdbaar eten (pasta, rijst, groenten etc in blik), babyvoeding (melkpoeder en pap), aub geen glazen potten - Douche slippers (evt gebruikt); - Shampoo, zeep, tandenpasta, luiers, maandverband - Nieuw ondergoed - Desinfecteermiddel, verband, pijnstillers - Verhuisdozen (voor het vervoer). Locatie 1: Leiden Zuid West: Opstandingskerk, Aerent Bruunstraat 1 Woensdag: 23, 30 Maart 15.00-19.00 Donderdag: 24, 31 Maart 16.00-19.00 Zaterdag: 26 Maart 10.00-17.00 Zondag: 27 Maart 13.00-16.00. Locatie 2: Leiden Merenwijk KC de Regenboog, Watermolen 1 28 Maart t/m 1 April: 9.30 – 17.00 Het transport naar Polen belangeloos verzorgd door TTM Logistiek

Da Vinci helpt op 25 maart!

Vanaf wanneer:vrijdag 25 maart van 13:30 uur

Tot wanneer:vrijdag 25 maart tot 15:00 uur

Organisatie:Da Vinci College Kagerstraat

Op 25 maart organiseert Young Impact samen met Da Vinci College Kagerstraat een Take Over. Één dag geen les, maar impact maken samen met een bekende artiest! Zo ervaren jongeren welk maatschappelijk thema ze zelf belangrijk vinden en komen ze in actie voor klimaat, maatschappij, gelijke kansen, gezondheid en diversiteit. De jongeren die een keuze hebben gemaakt voor gelijke kansen die gaan lege flessen inzamelen voor 'Leiden Helpt Oekraine.

Dag tegen Gas

Vanaf wanneer:zondag 27 maart van uur

Tot wanneer:zondag 27 maart tot uur

Organisatie:Dag tegen Gas

Zondag 27 maart is de Dag tegen Gas. Het doel is er met elkaar voor te zorgen dat deze dag de boeken in gaat als de energiezuinigste dag in jaren. Doe het voor Oekraïne, voor je portemonnee en het klimaat. Wist je dat we met het kopen van Russisch aardgas meebetalen aan de oorlogskas van Poetin. Draaien we de gaskraan of warmtenet dicht, dan draaien we dus eigenlijk ook aan zijn geldkraan. Meer tips om te besparen? Zie www.dagtegengas.nu. Enne... door komende zondag mee te doen aan Leiden wandelt voor Oekraïne bespaar je natuurlijk ook op gas en elektriciteit!

Leiden wandelt voor Oekraïne

Vanaf wanneer:zondag 27 maart van 12:00 uur

Tot wanneer:zondag 27 maart tot 18:00 uur

Organisatie:Leiden helpt Oekraïne

In samenwerking met Leiden Marathon organiseert Leiden helpt Oekraïne een stadswandeling van 5 of 10 kilometer. We halen geld op voor giro555. Geld dat nu zo hard nodig is voor de miljoenen mensen die midden in oorlogsgebied zitten of de oorlog ontvluchten. Naast het inzamelen van geld, is het doel om met zoveel mogelijk Leidenaren de straat op te gaan. We laten ons zien voor Oekraïne. Loop, step, hinkel of rol daarom mee en doe dit alleen, met je familie, vrienden, collega’s, teamgenoten of de buren... Zondagmiddag 27 maart om 12 uur begint de wandeling op een van de zes startpunten. Iedereen kiest zelf op welk van de zes startpunten hij/zij om 12 uur begint. 1. Herdenkingsmonument Molen de Valk 2. Jacob Catslaan 3. Bevrijdingsplein 4. Leidens Ontzet Monument Plantsoen (hoek Geregracht) 5. Monument de Naald Kooipark 6. Jonas Daniël Meijerstraat Nieuw Leyden Inschrijven kost 5 euro, of zoveel je wilt doneren: de opbrengst gaat naar giro555 van de Samenwerkende Hulporganisaties. Schrijf je nu in via 'meer informatie'.

Rolkoffers – Rugzakken – Sporttassen

Vanaf wanneer:dinsdag 29 maart van uur

Tot wanneer:dinsdag 31 mei tot uur

Organisatie:Vrijwilligers Nieuwesloot Alphen aan den Rijn

Oproep van Vrijwilligers Nieuwesloot tijdelijke opvang Oekraïnse vluchtelingen in Alphen aan den Rijn. Heb jij een rolkoffer, rugzak en of reistas over? In Alphen aan den Rijn kunnen ze goed gebruiken. Woon je in Leiden dan kun je ze inleveren bij Wolfslag Moerbeistraat 4. Wij zorgen dat ze in Alphen aan den Rijn komen. Alvast bedankt 🙏 Paula Veltman & Lammy Wolfslag

Inzamelpunt Fit for Free Groenoord

Vanaf wanneer:zaterdag 02 april van uur

Tot wanneer:zondag 15 mei tot uur

Organisatie:Students for Ukraine

De actie van Students for Ukraine in Groenoord is verlengd, de openingstijden zijn wat aangepast (dagelijks van 13 tot 19 en in het weekend van 11-16 uur). De eerste transporten naar o.a. Tsjernihiv in Oekraïne hebben inmiddels plaatsgevonden. Er wordt samengewerkt met het Rode Kruis. Ook komen er nu regelmatig Oekraïners die in Leiden zelf opgevangen worden even langs om te kijken of er tussen de ingeleverde spullen iets bij zit wat ze goed kunnen gebruiken, zoals kleding en speelgoed. Ingezameld wordt o.a: voeding in blik, pasta en rijst, gedroogd fruit, noten, energydrinks, oude (!) telefoons en opladers, handdoeken en dekens, hoeslakens, regenkleding, medicijnen, pampers en artikelen voor persoonlijke hygiëne. Vrijwilligers zijn van harte welkom om te helpen bij het bemensen van de post, het sorteren en inpakken.

Zingen voor Oekraïne (= volgeboekt)

Vanaf wanneer:zondag 03 april van 15:00 uur

Tot wanneer:zondag 03 april tot 17:15 uur

Organisatie:Zangbedrijf Wereldmuziek

Zingen voor Oekraïne Benefiet-workshop Oekraïense liederen Zondag 3 april van 15.00 tot 17.15 uur Cultuurhuis De Paulus - Warmonderweg 2 - Oegstgeest Een middag vol samenzang als steunbetuiging aan iedereen die lijdt onder de verschrikkingen van de oorlog. Met deze actie zamelen we geld in voor de U.N.H.C.R. voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Cultuurhuis De Paulus stelt hiervoor belangeloos de grote zaal beschikbaar. Iedereen die van zingen houdt is van harte welkom! Wil je meedoen? Meld je dan aan bij: helga@zangbedrijf.nl. Je krijgt bij binnenkomst in de zaal de (meerstemmige) bladmuziek. In de pauze is er koffie/thee met een koekje voor € 1,00 (graag contant betalen) Na afloop is er gelegenheid om te doneren, contant of met Tikkie/QRcode. Voor meer informatie: http://www.zangbedrijf.nl en http://www.cultuurhuisdepaulus.nl

Art of Relaxation doneert aan giro 555

Vanaf wanneer:maandag 04 april van uur

Tot wanneer:dinsdag 31 mei tot uur

Organisatie:Art of Relaxation Massagepraktijk

Art of Relaxation doneert aan giro 555 voor vluchtelingen Oekraïne Massagepraktijk Art of Relaxation helpt hier mensen met massages hun balans te (her)vinden. Om daarbij ook de vluchtelingen uit Oekraïne te ondersteunen doneert de praktijk in de maanden april en mei per massage € 5,55 aan het noodhulpprogramma via giro 555. Daarmee wordt dan direct hulp gegeven in de vorm van opvang, voedsel, drinken, dekens, bedden en traumazorg.

Koken voor Oekraïne

Vanaf wanneer:woensdag 13 april van 17:00 uur

Tot wanneer:woensdag 13 april tot 20:30 uur

Organisatie:mboRijnland

LLokaal Op 13 april vanaf 17.00 uur organiseert mboRijnland, Schoolbord restaurant Leiden & LLokaal een benefietdiner buffet om geld in te zamelen voor Oekraïne. De opbrengsten gaan naar giro 555. Kom je ook? Reserveer kan via de link van Schoolbord: https://mborijnland.nl/restaurant-schoolbord/ Betaling vindt plaats via QR code bij binnenkomst. #KOKENVOOROEKRAINE

Inzameling Stichting Schenk een Glimlach met Albert Heijn XL Bevrijdingsplein

Vanaf wanneer:vrijdag 22 april van 07:00 uur

Tot wanneer:zondag 24 april tot 22:00 uur

Organisatie:Stichting Schenk een Glimlach

Inzameling Stichting Schenk een Glimlach samen met Albert Heijn XL Bevrijdingsplein organizeert Inzameling voor Oekraïense Vluchtelingen. Alles wat we inzamelen wordt naar 3 locaties gebracht: een opvang in Polen In Brzeg waar 400 vrouwen en kinderen verblijven, en opvang in Polen in Jeżów Sudecki waar 450 wezen uit Kharkiv en Marioepol zijn en een basis van de Territorial Defense Forces in Lviv, die de hulpgoederen verder in Oekraïne verspreiden. We verzamelen lang houdbaar eten (pasta, rijst, noodles, suiker, ontbijtgranen, chocolade, cookies, lever pastei, luncheon meat, water) en baby producten (babyvoeding, luiers, babydoekjes, shampoo, zeep) .

Stadsgids ‘Welkom in Leiden’/ Путівник по місту «Ласкаво просимо до Лейдена»

Vanaf wanneer:zaterdag 23 april van uur

Tot wanneer:zaterdag 31 december tot uur

Organisatie:Leiden helpt Oekraïne

Waar kun je winkelen? Waar zijn parken om te wandelen? Hoe koop je tickets voor de trein en de bus? Deze informatie, en veel meer, is te vinden in de gids ‘Welkom in Leiden’ – in het schrift en de taal van Oekraïne. De Gemeente Leiden biedt praktische informatie in het Oekraïens. Zie: https://gemeente.leiden.nl | Де можна робити покупки? Де парки для прогулянок? Як купувати квитки на потяг і автобус? Цю інформацію та багато іншого можна знайти в довіднику «Ласкаво просимо до Лейдена» – письмом та мовою України

Steun Oekraïne met Happy Heads t-shirt

Vanaf wanneer:donderdag 05 mei van 10:00 uur

Tot wanneer:donderdag 05 mei tot 17:00 uur

Organisatie:Leidenlovesyou.nl – Happyheadsshop.nl

Kom op 5 mei langs op het Bevrijdingsfeest op de Heren- & Doezastraat en het van der Werffpark tussen 10:00 - 17:00 uur en koop jouw eigen Happy Head 'Oekraïne' t-shirt. Een tshirt kost €20, waarvan €5 gedoneerd zal worden voor de aanschaf van speeltoestellen voor kinderen uit Oekraïne.

Actieweek Doos nr. 500 voor Oekraïne

Vanaf wanneer:maandag 09 mei van uur

Tot wanneer:zondag 15 mei tot uur

Organisatie:Leiden4Ukraine/Students4Ukraine - afdeling Leiden

Leiden4Ukraine/Students4Ukraine - afdeling Leiden houden de komende week een actieweek met de naam “Doos nr. 500”. De organisaties zamelen sinds het begin van de oorlog in Oekraïne goederen in die hard nodig zijn in de getroffen gebieden. De afgelopen twee maanden zijn er door vele Leidenaars al spullen gedoneerd. Maar liefst driehonderd dozen zijn, met behulp van vrijwilligers en het Rode Kruis, reeds op transport gegaan, onder andere naar de stad Chernihiv (vlak boven Kiev). Van maandag 09 mei tot en met zondag 15 mei 2022 is het de laatste week van dit hartverwarmende initiatief. Men hoopt de vijfhonderdste doos te kunnen vullen en nog één grote lading te vervoeren. Om dit doel te bereiken wordt wederom een beroep gedaan op de hulpvaardigheid van inwoners van Leiden en omstreken. Gevraagd wordt om te kijken of men thuis nog iets heeft liggen of om wat in te kopen van de onderstaande lijst en dat vervolgens te brengen naar het inzamelpunt in Groenoord. Gezocht wordt met name naar: medicijnen, ehbo-materiaal, verzorgingsproducten, houdbare drank en voedingsmiddelen, batterijen, kaarsen, lucifers, zaklampen, oude mobiele telefoons en opladers, regenkleding, thermokleding, slaapzakken, dekens, babyspullen en schoonmaakmiddelen enz. NB Aan kleding, meubels en speelgoed is op dit moment geen directe behoefte, omdat deze actie voornamelijk bedoeld is voor hulp over de grens. Het inzamelpunt is geopend op werkdagen tussen 11 en 17 en in het weekend van 11-15 uur. Het is gelegen naast Fit for Free aan de Willem de Zwijgerlaan 2 in Leiden. Per auto is de plek bereikbaar via de rotonde aan de Gooimeerlaan. Na deze “finaleweek” wordt besloten in welke vorm de hulpverlening aan Oekraïne wordt voortgezet. Meer info bij: Sabina Masinovic, tel./whatsapp: 06-40160044.

Flitsinzameling ism St Schenk een Glimlach

Vanaf wanneer:dinsdag 10 mei van uur

Tot wanneer:zaterdag 31 december tot uur

Organisatie:Diaconaal Centrum De Bakkerij ism Incluzio

Weggeefwinkel voor kleding voor asielzoekers en vluchtelingen. Open din en don van 10 tot 12:30 ! Oude Rijn 44B 2312 HG Leiden

Fietsen voor Oekraïense vluchtelingen!

Vanaf wanneer:maandag 16 mei van uur

Tot wanneer:zaterdag 31 december tot uur

Organisatie:Privé

Hallo, Wij zijn twee middelbare scholieren met een Oekraïense achtergrond. Onze vader is opzoek naar gratis fietsen (mogen kapot zijn) in omstreek Leiden. Deze wil hij graag opknappen om te geven aan Oekraïense vluchtelingen in Nederland. Er zijn op dit moment meer dan 400 Oekraïense vluchtelingen in Leiden, vooral vrouwen en kinderen en die hebben dringend een fiets nodig. Wij zijn daarom vooral opzoek naar fietsen voor vrouwen en kinderen. Heb je nog een oude fiets over contact dan graag dit nummer: + 316 41828175